Nicolăescu: Spitalele private, finanţate pentru ambulatoriu, spitalizare de zi şi specialităţi unice

Postat la 17 ianuarie 2013 18 afişări

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a ţinut, joi, să facă precizări privind alocarea de fonduri către spitalele private, menţionând că acestea vor primi bani pentru ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi şi dacă sunt unităţi unice sau au specialităţi unice în zonă.

"Vreau să fac câteva precizări legate de limitarea finanţării din bani publici. Această decizie nu poate fi luată decât odată cu aprobarea contractului cadru şi nu înainte de aprobarea Legii bugetului pe 2013. Dar, pentru liniştirea tuturor în legătură cu spitalele private, menţionez că acestea vor fi finanţate pentru ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi şi dacă sunt spitale unice în zonă, adică nu există acolo spitale publice, sau dacă au specialităţi unice în respectiva zonă", a precizat ministrul Sănătăţii, într-o declaraţie de presă făcută la Guvern.

Nicolăescu a mai spus că, din a doua parte a săptămânii viitoare, ministerul va începe discuţiile cu reprezentanţii spitalelor private, pentru a fi găsite cele mai bune variante în favoarea pacienţilor.

Într-un raport prezentat de Ministerul Sănătăţii (MS) în şedinţa de miercuri a Guvernului s-a precizat că MS "susţine o reechilibrare a decontării serviciilor din asistenţa spitalicească între furnizorii publici şi cei privaţi, în sensul în care sistemul spitalicesc privat trebuie să beneficieze de finanţare din fonduri publice doar în domeniile în care asistenţa spitalicească publică este temporar sau permanent deficitară sau este nereprezentată pe plan judeţean sau regional".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nicolăescu,
ambulatoriu,
spitalizare
/actualitate/nicolaescu-spitalele-private-finantate-pentru-ambulatoriu-spitalizare-de-zi-si-specialitati-unice-10482437
10482437
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.