Nicolae Ciucă: Pensia minimă va creşte de la 800 la 1.000 de lei. Cu cât se vor mări alocaţiile şi salariul minim

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 noiembrie 2021 794 afişări

Pensia minimă va creşte de la 800 la 1.000 de lei, anunţă Nicolae Ciucă. El precizează că alocaţiile copiilor vor creşte la 243 lei, iar salariul minim la 2.550 lei. Impactul bugetar depăşeşte 13 miliarde de lei.

Nicolae Ciucă: Pensia minimă va creşte de la 800 la 1.000 de lei. Cu cât se vor mări alocaţiile şi salariul minim

„Au fost stabilite următoarele elemente: va creşte pensia minimă de la 800 la 1000 de lei, o să fie indexate pensiile cu 10%, pentru cei care au un cuantum între 1000 şi 1600 de lei, se va acorda un cuantum de indemnizaţie de 1200 de lei, de la începutul anului viitor, doar pentru anul viitor. Cei care au pensie mai mare de 4000 de lei, nu o să mai fie scutiţi de plata CASS-ului. De asemenea, se va acorda cea de-a 13 indemnizaţie pentru persoanele cu handicap. Pentru copiii între o zi şi doi ani se va asigura plata a 600 de lei lunar, iar alocaţia va creşte la 243 de lei. De asemenea, salariul minim va creşte la 2550”, a anunţat Nicolae Ciucă.

El precizează că impactul bugetar total va fi de 13,6 miliarde de lei.

„Urmează ca prin măsurile care o să fie asigurate în tot ceea ce înseamnă colectarea taxelor şi partea de dublare a redevenţelor să se găsească soluţii, plus celelalte măsuri fiscale, care o să fie. Fără taxă pe lux, nu o să fie crescute taxele. O să rămânem pe cotă unică şi, de asemenea, asigurăm pe toată lumea că o să alocăm 7% din PIB”, conchide Ciucă.

Declaraţiile acestuia, care este susţinut de PNL pentru a deveni premier, au fost făcute după negocierile cu UDMR şi PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
pensii,
alocaţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.