Nicolae Ciucă anunţă forma finală a ordonanţei care reglementează preţul energiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 noiembrie 2022 49 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri forma finală a ordonanţei care reglementează preţul energiei. Documentul a fost prezentat înainte de şedinţa de Guvern.

Nicolae Ciucă anunţă forma finală a ordonanţei care reglementează preţul energiei

Documentul conţine o serie de noutăţi.

„Vom menţine preţul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până la 100 de kw şi 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kw. Vom menţine preţul de 1 leu pentru IMM-uri şi noutatea care apare prin acest mecanism este că vom asigura un preţ pentru marii consumatori de 1,3 lei. De asemenea, consumatorii casnici care consumă peste 255 de kw vor beneficia de acelaşi preţ cu specificaţia că diferit faţă de prevederile anterioare primii 255 de kw vor fi plătiţi la valoarea de 0,80 lei”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

„Astfel, protejăm populaţia şi asigurăm competitivitatea produselor româneşti”, a precizat premierul.

Documentul va fi supus aprobării în şedinţa de vineri a Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
ordonanţă,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.