Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 27 octombrie 2020 26 afişări

Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară, după ce 202 deputaţi au votat „pentru”, iar 12 „împotrivă”.

Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară

De la grupul parlamentar Pro Europa a votat doar Adrian Radu Pau.

Anterior, social-democraţii şi liberalii au anunţat că vor vota la vedere în favoarea cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a recomandat plenului ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru în Guvernul Ponta, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă şi luare de mită.

Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă pe lângă ministrul Sănătăţii din acea perioadă.

Procurorii fac o investigaţie care vizează suspiciuni de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din Bucureşti şi judeţul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bănicioiu,
imunitate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.