New York Times: Comisia Robert Mueller nu l-a EXONERAR pe Donald Trump, dar dovezile sunt insuficiente

Postat la 19 aprilie 2019 27 afişări

Comisia procurorului Robert Mueller arată clar în raportul privind ingerinţele electorale ruse că nu l-a exonerat pe Donald Trump de suspiciunile privind obstrucţionarea justiţiei, deşi preşedintele susţine contrariul, în condiţiile dovezilor insuficiente, scrie cotidianul The New York Times.

New York Times: Comisia Robert Mueller nu l-a EXONERAR pe Donald Trump, dar dovezile sunt insuficiente

La pagina 182 (volumul II), raportul Comisiei de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte ale echipei electorale a lui Donald Trump cu Moscova conţine următorul paragraf: "Dacă după investigaţia completă am fi încrezători asupra faptului că în mod clar preşedintele nu a comis acţiuni de obstrucţionare a justiţiei, am spune acest lucru".

 

"A stabili dacă domnul Trump a comis acţiuni de obstrucţionare a justiţiei implică probleme complicate juridice şi constituţionale care nu li se aplică cetăţenilor de rând, dar raportul subliniază clar că ancheta nu l-a exonerat pe preşedinte.

 

Referindu-se la posibilitatea ca preşedintele să fi obstrucţionat justiţia prin exercitarea autorităţii constituţionale, în acţiuni precum demiterea directorului FBI James Comey, raportul notează că membrii Congresului au prerogativele de a interveni pentru a opri utilizarea în mod corupt a prerogativelor prezidenţiale. Democraţii din Congres în mod sigur vor face referire la terminologia folosită pentru a justifica continuarea anchetelor", comentează editoralista NYT Sharon LaFraniere.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
comisie,
donald trump,
dovezi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.