New York Times a publicat numele şi o descriere a persoanelor decedate din cauza noului coronavirus: „Acestea nu sunt doar simple nume"

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 mai 2020 151 afişări

New York Times a publicat numele şi o descriere a persoanelor decedate din cauza noului coronavirus: „Acestea nu sunt doar simple nume"

Ziarul a scris o scurtă introducere înainte de a enumera numele, vârsta, locul de reşedinţă şi o succintă descriere a vieţii lor, scrie Mediafax.ro.

„Acestea nu sunt doar simple nume. Numerele singure nu pot măsura impactul coronavirusului, indiferent dacă este numărul pacienţilor trataţi, al joburilor suspendate sau al vieţilor pierdute", scriu cei de la New York Times.

Marc Lacey editor al ziarului a precizat: „Am vrut să fac ceva ce oamenii să poată să privească peste 100 de ani ca să înţeleagă cea ce trăim noi acum."

Liste ale victimelor provocate de COVID-19 au fost publicate şi de The Boston Globe luna trecută alături de o poză şi de scurtă descriere.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în New York a coborât sub 100 la ultima raportare. Guvernatorul a numit numărul deceselor „o tragedie, fără îndoială" dar a spus că nu poate ignora că trendul descendent este un semn pozitiv că New York se întoarce treptat la normal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
ziar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.