NEW ALERT Un nou cutremur puternic s-a produs în sud-estul Turciei

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 20 februarie 2023 403 afişări

NEW ALERT Un nou cutremur puternic s-a produs în sud-estul Turciei

Un nou cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea de 6,4 grade, s-a produs luni seară în provincia Hatay, în sud-estul Turciei, la două săptămâni după seismele soldate cu peste 40.000 de morţi.

Agenţia turcă pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) a anunţat că seismul s-a produs în provincia Hatay, în sud-estul ţării.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), cutremurul de 6,4 grade a avut loc la ora locală 20.04 (19.04, ora României) în zona Uzunbağ, la adâncimea de doar zece kilometri.

Cutremurul s-a produs la o distanţă de 140 de kilometri sud de seismele de 7,8 şi de 7,5 grade produse pe 6 februarie în zona Kahramanmaras, soldate cu cel puţin 46.000 de morţi în Turcia şi Siria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
cutremur,
grade

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.