Netopia şi MasterCard lansează o aplicaţie de plăţi cu telefonul mobil

Autor: Anca Barbulescu Postat la 27 martie 2013 64 afişări

Posesorii de carduri bancare MasterCard pot plăti facturi sau face anumite cumpărături prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoane mobile inteligente dezvoltată de procesatorul de plăţi electronice Netopia.

Netopia şi MasterCard lansează o aplicaţie de plăţi cu telefonul mobil

Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este disponibilă pentru smartphone-uri cu sistem de operare iOS sau Android, ulterior urmând să fie adăugate şi alte platforme, şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store şi folosită pentru plăţi diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite de telefonie mobilă sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri.

La momentul lansării, aplicaţia permite plata facturilor emise de Orange România şi reîncărcarea cartelelor preplătite ale operatorilor principali de telefonie mobilă. De asemenea, pot fi achiziţionate din cadrul aplicaţiei cupoane de reduceri publicate de site-urile specializate FunDeal şi BestDealz.

“mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicaţie de plăţi mobile remote din România cu ajutorul căreia clienţii posesori de carduri MasterCard pot plăti cu telefonul pentru produse şi servicii prezentate de comercianţii parteneri”, a declarat Gabriel Ghiţă, business development manager CEE, MasterCard Europe. “Esenţa modelului MasterCard Mobile este asigurarea unui cadru reglementat pentru plăţi mobile sigure pentru consumatori şi comercianţi, în condiţii de interoperabilitate. Prin această lansare dăm startul dezvoltării sectorului de plăţi mobile remote şi punem la dispoziţia actorilor principali un model fezabil, dovedit de numeroasele platforme existente în prezent în ţări precum Brazilia, Turcia sau Polonia.”

“Vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Românii vor putea să cumpere din ce în ce mai multe produse şi să-şi achite facturile de oriunde şi în cel mai simplu mod posibil, printr-o singură aplicaţie, de pe telefon”, a adăugat şi Antonio Eram, directorul executiv al Netopia mobilPay.

După ce descarcă aplicaţia, utilizatorii trebuie să se înregistreze, completând câteva date personale precum nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în aplicaţie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din şase cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi în mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/netopia-si-mastercard-lanseaza-o-aplicatie-de-plati-cu-telefonul-mobil-10694571
10694571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.