Netopia mobilPay a procesat anul trecut 400.000 de tranzacţii prin SMS

Autor: Anca Barbulescu Postat la 06 februarie 2013 22 afişări

Procesatorul de plăţi cu telefonul mobil sau online cu cardul bancar Netopia mobilPay a procesat 400.000 de tranzacţii prin SMS (fără plăţile mai mici ca valoare de un euro) anul trecut, cu 33% mai mult faţă de 2011.

"Anul trecut am reuşit să creştem numărul de tranzacţii prin SMS cu circa 100.000. De asemenea, din punct de vedere al valorii plăţilor procesate, am ajuns la 2,9 milioane de euro. Comparativ, piaţa de plăţi prin mesaje, care nu le include însă şi pe cele cu valoare mai mică de un euro, s-a ridicat la 3,7 milioane de euro", a declarat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

În ceea ce priveşte volumul pieţei de plăţi prin SMS, acesta a ajuns la 500.000 de tranzacţii în 2012, conform reprezentantului companiei. Valoarea medie a unei tranzacţii a fost de circa 7,4 euro.

Sectoarele care au cunoscut cele mai mari creşteri la numărul de tranzacţii prin mesaje de pe telefonul mobil au fost donaţiile şi serviciile online.

"În 2013 vom asista la un avans al plăţilor de tip M2O (mobile 2 offline). Altfel spus, în acest an se vor înmulţi plăţile prin SMS pentru bunurile şi serviciile cu livrare fixă, iar utilizatorii vor putea plăti prin mesaje de pe telefonul mobil noi categorii de produse şi servicii", a explicat Antonio Eram.

În ianuarie, Netopia mobilPay a introdus, în premieră pe piaţa românească, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de telefonie Orange să plătească prin SMS călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Netopia mobilPay,
SMS,
tranzacţii
/actualitate/netopia-mobilpay-a-procesat-anul-trecut-400-000-de-tranzactii-prin-sms-10545902
10545902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.