LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Netflix şi Disney, marii câştigători ai Globurilor de Aur reuşind să câştige împreună 15 premii

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 martie 2021 86 afişări

Netflix şi Disney, marii câştigători ai Globurilor de Aur reuşind să câştige împreună 15 premii

Netflix şi Disney, marii câştigători ai Globurilor de Aur: ultimul an le-a adus platformelor de streaming circa 90 de milioane de abonaţi noi.

Netflix şi Walt Disney au fost marii învingători ai Globurilor de Aur, reuşind să câştige împreună 15 dintre premiile oferite în timpul ediţiei din 2021 a evenimentului, transmite Bloomberg.

Disney a reuşit să câştige premiul pentru cea mai bună dramă cu „Nomadland”, în timp ce Chloe Zhao a devenit a doua femeie care obţine premiul pentru cea mai bună regie.

În schimb, Netflix a dominat sectorul TV: „The Crown” şi „Queen’s Gambit” au câştigat unele dintre cele mai importante premii din cadrul ediţiei cu numărul 78 a Globurilor de Aur.

Cu un buget estimat la 240 de milioane de lire, „The Crown” a devenit recent unul dintre cele mai scumpe seriale din lume.

Supremaţia platformei de streaming nu a surprins analiştii, de vreme ce, în ultimul an, majoritatea cinematografelor au rămas închise, iar o bună parte din pelicule au fost transmise în mediul online.

Netflix a înregistrat în ultimul an o creştere de peste 20 de milioane de abonaţi şi ajunge în prezent la circa 204 milioane de clienţi. Între timp, Disney+, serviciu lansat în toamna lui 2019, a raportat un plus de 68 de milioane de abonaţi, atingând 94,9 milioane de clienţi la începutul lui 2021.

Iniţial, platforma intenţiona să atingă acest prag în 2024, iar acum compania crede că poate înregistra 230-260 de milioane de abonaţi în următorii trei ani.

Împreună, Walt Disney şi Netflix înregistrează o capitalizare bursieră de 581 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
netflix,
disney,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.