Nestlé raportează în primele 6 luni, la nivel global, venituri cu 2,8% mai mari şi vânzări totale cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Autor: Andra Stroe Postat la 30 iulie 2020 33 afişări

Nestlé raportează în primele 6 luni, la nivel global, venituri cu 2,8% mai mari şi vânzări totale cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2019

Compania Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, a raportat, la nivel de grup, în prima jumătate a anului, o creştere organică de 2,8%. În ceea ce priveşte vânzările totale, acestea au scăzut în primele şase luni ale anului cu 9,5% faţă de aceeaşi perioada a anului anterior, de la 45,5 miliarde la 41,2 miliarde de franci elveţieni.

Efectele COVID-19 asupra creşterii organice au variat semnificativ în funcţie de geografie, categoria de produse şi canalul de vânzări, în funcţie de momentul apariţiei focarelor, de sfera restricţiilor şi de comportamentul consumatorului, spun reprezentanţii businssului. Majoritatea pieţelor au înregistrat o creştere mai lentă în al doilea trimestru, comparativ cu primul trimestru.

În ceea ce priveşte zona EMENA, în primele şase luni ale anului a fost înregistrată o creştere lentă. După un avânt puternic în primele luni ale anului, creşterea organică a devenit negativă în al doilea trimestru, ca urmare a scăderii puternice a vânzărilor din sectorul out of home, în special pentru apă şi Nestlé Professional. În zona EMENA a fost înregistrată o creştere organică de 2,4%, cu o creştere internă reală (RIG) solidă de 2,8% şi o scădere a preţurilor de 0,4%. Vânzările raportate în zona EMENA au scăzut cu 5,1%, până la 10,0 miliarde de franci elveţieni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
nestle,
vanzari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.