Neagu, Transelectrica: România nu are nevoie de noi capacităţi de producţie a energiei

Postat la 20 februarie 2014 29 afişări

România nu are nevoie de investiţii în proiecte noi de producţie a electricităţii, întrucât consumul este redus, iar unităţile disponibile pentru a acoperi cererea sunt substanţiale, a declarat joi Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Neagu, Transelectrica: România nu are nevoie de noi capacităţi de producţie a energiei

 "Nu este nevoie reală de investiţii în capacităţi noi de producţie a energiei. Avem capacităţi de peste 21.000 MW disponibile", a afirmat Neagu la un seminar pe tema energiei.

Consumul zilnic de electricitate la nivel naţional este asigurat de capacităţi de 8.000-9.000 MW.

Neagu a adăugat că, pentru sistemul energetic naţional, energia hidro este foarte importantă, iar Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, "este gata oricând să sprijine energia hidro".

"Hidroelectrica ne dă un mare avantaj pentru că ne oferă o soluţie extraordinară pentru reglaj", a spus ea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/neagu-transelectrica-romania-nu-are-nevoie-de-noi-capacitati-de-productie-a-energiei-12120835
12120835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.