Neagu Djuvara: Românul de azi nu mai ştie ce a fost acum 200 de ani

Postat la 13 septembrie 2013 171 afişări

Neagu Djuvara a declarat la evenimentul de lansare a ediţiei ilustrate a volumului său "Între Orient şi Occident" că a scris această carte pentru că "românul de azi nu mai ştie ce a fost acum 200 de ani", un moment crucial, când, într-o singură generaţie, s-a trecut la civilizaţia occidentală.

Neagu Djuvara: Românul de azi nu mai ştie ce a fost acum 200 de ani

 Librăria Humanitas de la Cişmigiu, din Capitală, a fost neîncăpătoare joi seară pentru cititorii veniţi la evenimentul de lansare a ediţiei ilustrate a cărţii "Între Orient şi Occident". Alături de istoricul Neagu Djuvara s-au aflat Gabriel Liiceanu şi actorii Dan Rădulescu şi Radu Iacoban.

Filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat că apariţia acestei ediţii ilustrate a cărţii "Între Orient şi Occident" reprezintă modul în care editura Humanitas şi-a dorit să-l omagieze pe istoricul Neagu Djuvara la împlinirea vârstei de 97 de ani.

"Cred că puţini intelectuali din România, în clipa de faţă, se bucură de această afecţiune publică de care are parte domnul Neagu Djuvara. E un om monument. Şi cum puteam să-l omagiem mai frumos decât scoţându-i, în condiţii de lux, una dintre cărţile minunate pe care le-a scris, «Între Orient şi Occident»", a spus Liiceanu. Potrivit acestuia, cartea - ilustrată, cu 106 pagini alb-negru şi 109 color - este "pasionantă, în măsura în care spune o poveste rară".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/neagu-djuvara-romanul-de-azi-nu-mai-stie-ce-a-fost-acum-200-de-ani-11326042
11326042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.