Nave europene si NATO au lasat 61 de emigranti africani sa moara de sete si de foame in Mediterana

Postat la 09 mai 2011 9 afişări

Zeci de emigranti africani au fost lasati sa moara in Marea Mediterana dupa ce aeronave si nave militare europene si ale NATO au ignorat strigatele lor de ajutor.

O nava care transporta 72 de pasageri, dintre care 22 de femei si doi copii mici, precum si refugiati politici, a intampinat probleme la sfarsitul lui martie, dupa ce a plecat din Tripoli la 25 martie cu destinatia Lampedusa. In pofida semnalelor de alarma emise catre coasta italiana si a contactului navei cu un elicopter militar si o nava NATO, niciun efort de salvare nu a avut loc, relateaza The Guardian, in editia electronica. Doar 11 pasageri au supravietuit acestei experiente, restul murind de sete si de foame, dupa ce nava lor a fost lasata sa pluteasca in deriva timp de 16 zile. "In fiecare dimineata ne trezeam si gaseam alte cadavre, pe care le lasam 24 de ore, dupa care le aruncam peste bord", a declarat Abu Kurke, unul dintre supravietuitori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
nato,
nave,
africani,
morti,
foame,
mediterana
/actualitate/nave-europene-si-nato-au-lasat-61-de-emigranti-africani-sa-moara-de-sete-si-de-foame-in-mediterana-8251985
8251985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.