Nava nord-coreeană reţinută în Panama: Armele confiscate la bordul cargoului nord-coreean încalcă sancţiunile ONU

Postat la 29 august 2013 39 afişări

Armamentul confiscat în iulie la bordul navei nord-coreene imobilizate în Panama "încalcă fără îndoială" regimul de sancţiuni adoptat de ONU împotriva Coreei de Nord, au anunţat autorităţile panameze miercuri, citând raportul unor experţi ONU.

Nava nord-coreeană reţinută în Panama: Armele confiscate la bordul cargoului nord-coreean încalcă sancţiunile ONU

 Dezvăluind conţinutul raportului întocmit de experţi ONU, veniţi să inspecteze în urmă cu două săptămâni rachete şi avioane cubaneze nedeclarate, Ministerul panamez pentru Securitate Publică (Interne) a anunţat, într-un comunicat, că acest material "încalcă fără îndoială sancţiuni ONU, ceea ce validează poziţia panameză" în această problemă.

Acest comunicat al autorităţilor panameze este primul anunţ referitor la rezultatele inspecţiei efectuate la mijlocul lui august de experţi ONU, care urmeaază să prezinte un raport Comitetului pentru Sancţiuni, aflat în subordinea Consiliului de Securitate. Acesta va decide dacă aceste arme reprezintă o încălcare a regimului de sancţiuni căruia îi este supus Phenianul.

Pe 10 iulie, cargoul Chong Chon Gang, venind din Cuba, a fost controlat la intrarea în Canalul Panama, autorităţile panameze suspectând prezenţa la bord a unor droguri ascunse în încărcătura de 220.00 de chintale de zahăr. Inspecţiile efectuate în pofida opoziţiei echipajului au permis descoperirea sub sacii de zahăr a unor containere cu material militar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nava-nord-coreeana-retinuta-in-panama-armele-confiscate-la-bordul-cargoului-nord-coreean-incalca-sanctiunile-onu-11279401
11279401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.