NATO va prelua comanda operatiunilor din Libia in cateva zile

Postat la 25 martie 2011 11 afişări

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, a apreciat vineri ca NATO va prelua comandamentul complet al operatiunilor militare internationale in Libia "in cateva zile".

Tarile NATO au ajuns, joi, la un compromis laborios, potrivit caruia ele vor prelua imediat conducerea coalitiei, pentru a asigura respectarea zonei de interdictie in spatiul aerian al Libiei, in timp ce loviturile la sol raman, pana la noi ordine, sub controlul coalitiei. Negocierile asupra acestui subiect, foarte controversat, vor continua.

Hague a calificat, vineri, intr-un interviu pentru BBC, drept un "un foarte bun avans" acordul obtinut in privinta zonei de interdictie. "Eu cred ca, in cateva zile, NATO va putea comanda orice operatiune, cu contributia natiunilor arabe, care participa, de asemenea, la acestea", a adaugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NATO,
comanda,
Libia

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/nato-va-prelua-comanda-operatiunilor-din-libia-in-cateva-zile-8098125
8098125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.