NATO va oferi Ucrainei un ajutor de 15 milioane de euro, anunţă Rasmussen

Autor: Anna Primac Postat la 05 septembrie 2014 38 afişări

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat joi seara că Alianţa Nord-Atlantică va oferi autorităţilor de la Kiev un ajutor în valoare de 15 milioane de euro pentru reformele din domeniul Apărării, relatează agenţia rusă Itar-Tass, în pagina electronică.

"Vom acorda Ucrainei un ajutor în valoare de aproximativ 15 milioane de euro", a declarat Rasmussen, la Summitul NATO din Ţara Galilor.

"Această sumă va fi distribuită prin patru fonduri", a adăugat la rândul său preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Ajutorul NATO va contribui esenţial la "reformarea şi modernizarea armatei ucrainene", inclusiv în domeniul apărării cibernetice, a subliniat preşedintele ucrainean.

De asemenea, potrivit lui Poroşenko, câteva state din cadrul NATO sunt de acord că furnizeze Ucrainei arme letale, inclusiv arme de mare precizie, relatează agenţia ucraineană Ukrinform.

"În urma unor consultări bilaterale, practic fiecare ţară a anunţat că va oferi ajutor Ucrainei. În primul rând, este vorba de o colaborare în domeniul militar. Unele state vor oferi atât arme neletale, cât şi letale de mare precizie", a declarat el.

El le-a mulţumit statelor NATO pentru o "susţinere puternică, inclusiv în domeniul financiar".

"Niciodată nu am simţit o susţinere atât de puternică, atât de imensă", a apreciat Poroşenko după întâlnirea cu cei 28 de şefi de stat din cadrul NATO.

Poroşenko s-a declarat joi "prudent optimist" în legătură cu ajungerea la un armistiţiu în estul Ucrainei, în cursul unei reuniuni între beligeranţi prevăzute vineri la Minsk.

La rândul său, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a acuzat joi Rusia că "nu a făcut nici măcar un singur gest pentru ca pacea să fie posibilă în Ucraina".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
NATO,
ARMAMENT
/actualitate/nato-va-oferi-ucrainei-un-ajutor-de-15-milioane-de-euro-anunta-rasmussen-13210245
13210245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.