Naţionala de curling a României strânge bani prin crowdfunding pentru a participa la Campionatele Europene

Postat la 18 aprilie 2016 198 afişări

Naţionala de curling a României strânge bani prin crowdfunding pentru a participa la Campionatele Europene

Echipa naţională de curling a lansat un proiect pe Sprijina.ro pentru a strânge fondurile necesare participării la Campionatele Europene de la Ljubljana. Bugetul estimat de echipă pentru a-şi asigura această prezenţă istorică în competiţie se ridică la 5.000 de euro, bani care trebuie strânşi în următoarele două săptămâni.

Adrian Doboş, Ştefan Bodea, Cristian Măţău, Bogdan Tăut şi Gabriel Timuş activează în domenii diferite, dar îi leagă acelaşi ţel: pasiunea pentru curling. Asta i-a determinat pe pionierii acestui sport în România să îşi asigure, până acum, din fonduri proprii, finanţarea bazei materiale, de la antrenamente şi până la deplasări la campionate. Însă, lipsa unui patinoar specific în România condiţionează antrenamentele echipei naţionale de curling în ţările vecine, precum Ungaria, Cehia sau Slovacia, iar asta face ca întreg procesul să fie foarte costisitor. De altfel, potrivit reprezentanţilor echipei naţionale, campionatele României de curling au loc la Budapesta sau la Bratislava, cele mai apropiate locuri cu gheaţă pentru competiţii de profil.

Pentru acest an, cei cinci membri ai echipei naţionale de curling a României şi-au propus să aibă o participare istorică la ediţia 2016 a Campionatului European, care se va desfăşura în perioada 25 aprilie – 1 mai la Ljubljana. Însă, această ţintă presupune cheltuieli pentru transport, cazare, masă, onorariu antrenor, închirierea gheţii, achiziţionarea echipamentelor şi realizarea antrenamentelor. Bugetul estimat pentru asigurarea cheltuielilor necesare participării la competiţie pentru întreaga echipă se ridică la 5.000 euro, bani pe care cei sportivii vor să îi obţină prin intermediul platformei Sprijina.ro.

”Acest sport a fost introdus în România acum şase ani de un entuziast, Allen Coliban, care a reuşit să-şi convingă câţiva prieteni să participe la aventura aducerii unui sport nou în ţara noastră. Astăzi există deja trei echipe de fete şi cinci echipe de băieţi, Federaţia Română de Curling, ce numără peste 50 de membri, dar şi un campionat naţional. Noi ne pregătim acum pentru Campionatele Europene de la Ljubljana, în divizia C, deocamdată, şi, pentru a ne asigura participarea în competiţie, avem nevoie de sprijinul românilor, iar orice ajutor este binevenit”, declară Adrian Doboş.

Pentru a-şi atinge ţelul, pionierii curlingului în România au iniţiat două proiecte pe platforma de crowdfunding Sprijina.ro, unul intitulat ”Romania at the European Curling Championship”, lansat pe 4 aprilie, al cărui termen expiră pe 25 aprilie, data plecării la Ljubljana, iar cel de-al doilea, ”România la europenele de curling”, a fost lansat pe 11 aprilie şi are ca termen limită pentru strângerea fondurilor data de 1 mai, ziua încheierii competiţiei.

Până în prezent, echipa naţională de curling a reuşit să obţină, prin intermediul celor două proiecte circa 20% din suma necesară.

În funcţie de valoarea finanţării, contribuabilii vor primi echipamentul oficial, insigne, cărţi poştale trimise de echipă direct de la Ljubljana sau chiar un loc onorific în lotul României şi deplasarea împreună cu tricolorii la Campionatele Europene, recompensă oferită celui care va oferi întreaga sumă necesară deplasării echipei la competiţie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nationala-de-curling-a-romaniei-strange-bani-prin-crowdfunding-pentru-a-participa-la-campionatele-europene-15263943
15263943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.