Năsui: Taxa de solidaritate ar distruge economia. Să creşti taxele înainte de o recesiune e o crimă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 februarie 2023 53 afişări

„Este o crimă să creşti taxele înainte de o recesiune”, declară la RFI vicepreşedintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei critică taxa de solidaritate propusă de PSD şi respinsă de PNL.

Năsui: Taxa de solidaritate ar distruge economia. Să creşti taxele înainte de o recesiune e o crimă

Claudiu Năsui spune că a mai fost o taxă de solidaritate în România.

„În momentul în care, culmea, tot apropiaţi ai actualei puteri au delapidat o mare bancă de stat, Bancorex, pentru a acoperi pierderile a fost impusă tuturor românilor o taxă numită taxa de solidaritate. Solidaritate cu cine? Păi, cu cei care l-au delapidat. Acum avem din nou acest concept de taxă de solidaritate şi ne întrebăm solidaritate cu cine? Cu un buget care creşte cu zeci de miliarde cheltuielile în fiecare an, care dă tot mai multe pensii speciale, tot mai multe PNDL-uri, adică contracte pentru firme de partid şi aşa mai departe. Deci însuşi numele acesta este foarte bizar ales, pentru că de fapt nu este o solidaritate cu nimeni, este solidaritate a noastră, a tuturor, cu aceiaşi oameni care până acum nu au reuşit să arate că pot să gestioneze un buget public, măcar să-l facă fără deficit sau chiar să fie pe excedent, cum mai e în alte state”, afirmă Năsui.

Vicepreşedintele USR apreciază că ”taxa asta în mod special ar distruge economia”.

„Vă dau un exemplu simplu: Dacia şi Ford, care sunt principalii exportatori din România, mai ales dacă luăm în calcul şi toate reţelele de furnizori pe care le au şi reprezintă o bună parte din tot ce înseamnă industrie în România, chiar dacă ele au cam 20.000 de angajaţi în total, dacă le luăm pe ele, ca firme. Dacă ar fi să plătească o taxă de 1% pe cifra de afaceri, asta înseamnă că ar intra imediat pe pierderi. Deci practic, ar depăşi profitul lor net taxa aceasta de solidaritate. Asta înseamnă că practic ar închide sau şi-ar reduce drastic activitatea în România, cu tot ce înseamnă consecinţe asupra exporturilor, asupra locurilor de muncă, asupra dezvoltării ţării (...). Să creşti taxele înainte de o recesiune e o crimă”, încheoie fostul ministru al Economiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
taxă,
solidaritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.