Năsui: Popescu a înlocuit profesioniştii din CA Salrom cu membri ai PNL

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 septembrie 2021 47 afişări

Claudiu Năsui sfirmă că ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a înlocuit toţi membrii Consiliului de Administraţie al companiei Salrom cu liberali, printre care şi un condamnat penal: „Ordinul a fost semnat fix în seara zilei în care am plecat din minister”.

Năsui: Popescu a înlocuit profesioniştii din CA Salrom cu membri ai PNL

„Vechea clasă politică coruptă revine în forţă. Mai ţineţi minte la începutul anului când s-a încercat un tun imobiliar la compania de stat Salrom? Pe scurt la începutul anului se pregătea un tun imobiliar prin care Salrom pleca din sediul pe care îl avea închiriat pe mai mulţi ani şi se muta într-un imobil închiriat la rândul lui de Lido SA (o altă companie de stat) şi pe care ea îl subînchiria mai departe de la o firmă Oscar Downstream. Rezultatul este că Salrom ar fi trebuit să plătească toată chiria pe tot restul anilor unde stătea deja. Dar, deodată trebuia să o plătească şi pentru sediul nou. De ce era o prioritate mare pentru Salrom să-şi schimbe sediul? Pentru că la astfel de închirieri mari se iau comisioane. În caz că nu vă sună cunoscut numele Oscar Downstream, este compania care a încercat anul trecut printr-un lobby fioros să monopolizeze piaţa de distribuţie a produselor energetice printr-o lege trecută în parlament şi atacată cu succes de USR la CCR. Încrengătura e mare, dar scriem mai multe altă dată”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

Fostul ministru al Economiei afirmă că a „dejucat planul acesta păgubos pentru compania publică, dar avantajos pentru conducere, la începutul anului”.

„Ca răsplată am primit, la vremea, aceea un nou val de atacuri în presă. Evident, nu m-am lăsat intimidat. Am numit un nou Consiliu de Administraţie, profesionist, care a reuşit într-un timp record să pună foarte multe proiecte corecte şi bune pe picioare. Cel mai cunoscut fiind să facă primii paşi pentru exploatarea grafitului de la Baia de Fier. Şi a mai reuşit, printre altele, să crească profitul companiei cu ~70% şi să demareze procedurile pentru relansarea pe piaţă a sării fabricate în România. Cu cine credeţi că a fost înlocuit Consiliul de Administraţie profesionist de la Salrom acum câteva zile?

Fix cu cei care căpuşau compania în linişte şi au încercat să dea marele tun imobiliar explicat mai sus. Haideţi să vedem cine sunt proaspeţii numiţi de ministrul interimar:

1) Domnul Petrică Lucian Rusu, PNL-ist care a făcut schimbarea de la Echipa Orban la Echipa Cîţu. A fost secretar de stat PNL, consilier parlamentar şi a lucrat în Direcţia Judeţeană de Tineret Iaşi. Înainte de asta a fost director la grupul Tinmar, unde patron e domnul Augustin Oancea, cel care a preluat afacerile domnului Ioan Nicolae (aflat în puşcărie) şi care apare în dosarul DIICOT privindu-i pe şefii ruşi de la Rompetrol şi pe Cristi Borcea, fostul acţionar de la Dinamo. Domnul Oancea vinde anual statului român energie de zeci de milioane de euro, prin compania sa, Tinmar Energy.

2) Domnul Nicolae Tulici, PNL Sălaj. Este juristul grupului, are multiple condamnări penale. A fost condamnat la amendă penală pentru fals intelectual, la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, un an de închisoare şi 2 ani de supraveghere judiciară pentru că a condus beat. În prezent, domnul Tulici este anchetat de DIICOT în dosarul de furturi de utilaje agricole <Borşa>.

3) Domnul Cătălin Paraschiv, fost consilier judeţean PNL Galaţi, încheie lista conducerii Salrom”, adaugă Năsui.

El acuză că profesioniştii sunt daţi la o parte, iar în locul lor revin „băieţii pe care îi ştim cu toţii”.

„Ştiţi când a fost semnat ordinul de ministru prin care au fost numiţi cei de mai sus în conducerea Salrom? Fix în seara zilei în care am plecat din minister. Înţeleg că ordinul a fost scris noaptea. Nu le pasă de ce fac sau de ce credem despre ei. Vechea clasa politică coruptă ştie că alegerile sunt abia peste 4 ani. Până atunci toate acestea se vor uita. Aşa că nu ratează nicio ocazie de căpuşare a banilor contribuabililor, mai ales în aşteptarea congresului de partid. Congres care trebuie cumpărat cu bani. Noi avem parte de taxe mari pe muncă, suntem campioni europeni la taxarea muncii pe salarii mici. Împotriva Zero Taxe pe Salariul Minim apar toţi bugetarii de lux să ne spună că nu sunt bani să-i lăsăm celor care muncesc. Nu e adevărat. Banii noştri sunt luaţi de vechea clasă politică coruptă, oameni rodaţi de 31 de ani pe acest furt”, conchide Claudiu Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
popescu,
salrom

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.