Năsui: Măsurile fiscale, un dezastru. PSD şi PNL gândesc ca un contabil CAP-ist

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 septembrie 2023 37 afişări

​Foarte multe firme se vor închide, din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern, avertizează la RFI vicepreşedintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei atrage atenţia că povara fiscală pentru microîntreprinderi se va tripla.

Năsui: Măsurile fiscale, un dezastru. PSD şi PNL gândesc ca un contabil CAP-ist

Claudiu Năsui critică măsurile fiscale: "Sunt un dezastru pentru România, dar fac parte din ciclul lucrurilor la care ne aşteptam, pentru că de fapt, creşterile de taxe nu vin acum, ci vin în momentul în care au crescut cheltuielile şi lucrul acesta s-a întâmplat ani de zile şi abia acum vine factura de plată şi factura aceea va fi foarte mare şi pagubele vor fi semnificative, mai ales în mediul privat".

Vicepreşedintele USR consideră că "cel mai negru, dar şi cel mai plauzibil, din păcate, scenariu este cel în care foarte multe firme se vor închide. Acea schimbare de impozitare pentru microîntreprinderi este un mod foarte blând de a spune, pentru că de fapt, este o triplare a poverii fiscale pe microîntreprinderi. Pentru PFA-uri, de asemenea, este o dublare sau triplare, de la caz la caz, a poverii fiscale (...). Dacă ar fi vrut să încurajeze munca onestă, ar fi trebuit să scadă taxele şi aici îţi trebuie puţină viziune, pentru că ei gândesc ca un contabil CAP-ist, adică se gândesc că dacă creştem taxele, cresc automat încasările. Pe termen scurt aşa va fi, dar pe termen lung or să scadă încasările. Sunt nenumărate cazuri în istoria României când au scăzut taxele şi au crescut încasările. De ce? Tocmai pentru că atunci când scazi taxele, încurajezi activitatea economică, mai multă lume munceşte, creşte faimoasa plăcintă şi atunci şi o parte mai mică din ea este mai mare, plus oameni care nu mai fac evaziune şi aşa mai departe".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
claudiu năsui,
măsuri,
fiscale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.