Năsui: în Ministerul Finanţelor se lucrează la un nou plan de naţionalizare a pilonului 2 de pensii

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 august 2022 25 afişări

Năsui: în Ministerul Finanţelor se lucrează la un nou plan de naţionalizare a pilonului 2 de pensii

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, susţine că în prezent, la Ministerul Finanţelor se lucrează la un nou plan de naţionalizare a pilonului 2 de pensii.

Claudiu Năsui face acuzaţiile prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.

„Totul e încă pe şest, dar intenţia e clară. Vor să vă ia contribuţia la pilonul 2. Acei 3.75% pe care îi cotizaţi lunar pentru asta. Vă scriu ca să ştiţi ce urmează. Nu avem ce să le facem prin parlament. Iar Avocatul poporului nu va ataca OUG-uri la CCR. Şi chiar dacă cumva ar face-o, CCR nu va cenzura guvernul pe teme importante. Se lucrează la mai multe scenarii, dar cert este că de data aceasta planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix acelaşi lucru. Diferenţa este că acum au şi susţinerea domnului Iohannis şi deci a PNL”, susţine fostul ministru al Economiei.

Năsui susţine că ştie ce variantă vor alege guvernanţii pentru a-şi atinge scopul.

„De data asta, planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceştia, şi, evident, contribuţia lunară. Primul pas este să acuze fondurile de P2 că au „pierdut banii românilor”.Lucrul acesta se va întâmpla pentru că randamentele de la P2 vor scădea din cauza creşterii dobânzilor. Nu e cazul să intru în detalii, dar, pe scurt, fondurile de P2 sunt pline de titluri de stat (că aşa îi obligă statul). Iar titlurile de stat scad atunci când dobânzile cresc. Deci pierderi la pilonul 2”, a explicat Năsui.

Fostul ministru USR mai crede că staul va înfiinţa o companie care va poza în salvatoare a situaţiei.

„Miza e să pună mâna pe cei 3.75% din CAS care merg acum spre pilonul 2. Să nu se mai ducă la pensia dumneavoastră, singura care e cu adevărat a dumneavoastră şi care este cu adevărat contributivă. Se discută şi să se împartă contribuţia 1% şi 2.75%, astfel încât nouă să ne scadă taxele pe muncă cu 1%, dar statul să ia cei 2.75%. Practic ne-ar cumpăra cu banii noştri. Zic din timp, aşa cum am zis şi că vor creşte taxele. Acum salivează la banii noştri de pensii şi nimic nu-i poate împiedica să-i ia”, a precizat Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
claudiu năsui,
pensii,
naţionalizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.