Năsui, despre ofensiva ANAF: Ridicolă, ultima dată a fost un jihad fiscal

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 mai 2022 9413 afişări

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui critică anunţul ANAF, care va lansa controale de amploare pentru a combate evaziunea fiscală: „Din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare, multe afaceri vor fi probabil nenorocite”.

Năsui, despre ofensiva ANAF: Ridicolă, ultima dată a fost un jihad fiscal

„Mi se pare ridicol, adică ANAF-ul ne spune: atunci când e sete de bani la buget, atunci o să ne facem treaba. Am văzut că şi noul preşedinte al ANAF pune şi un număr de telefon de abuzuri, pentru că şi el îşi dă seama ce se va întâmpla acolo. Practic, inspectorii ANAF vor veni să caute bani cât pot în mediul privat şi asta pe nişte firme care şi aşa o duc foarte greu în perioada aceasta, vă daţi seama că n-are ce să se întâmple bun. Nişte oameni o să aibă afacerile lor, probabil, nenorocite, din cauza unor razii care încep acum şi care au ca target, ca şi ţintă, să ia foarte mulţi bani. Deci mă aştept la ce e mai rău”, spune la RFI Claudiu Năsui, după anunţul noului şef al ANAF, care vrea să lanseze o campanie de controale în zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală.

Fostul ministru al Economiei aminteşte că ”ultima dată când s-a întâmplat genul acesta de razii, numit jihadul fiscal, au început ogroază de procese, afaceri care au fost închise, un an de zile n-au mai produs nimic, proprietarii au câştigat până la urmă în instanţă, dar ce să vezi, mult prea târziu”. â

„Deci din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare”, conchide Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
evaziune fiscală,
anaf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.