Nasui, a făcut publice sentinţele de condamnare la închisoare de către securişti a tatălui şi a bunicii sale

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 martie 2021 98 afişări

Nasui, a făcut publice sentinţele de condamnare la închisoare de către securişti a tatălui şi a bunicii sale

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a publicat pe Facebook sentinţele de condamnare la închisoare de către securişti a tatălui şi a bunicii sale. Discuţiile au apărut după ce marţi, în moţiunea simplă dezbătută în Senat, PSD l-a acuzat pe Năsui că familia sa a colaborat cu fosta Securitate. 

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a făcut publice sentinţele de condamnare la închisoare de către securişti a tatălui şi a bunicii sale. Asta ca reacţie la discuţiile apărute în timpul moţiunii simple care l-a vizat şi în care PSD l-a acuzat de legături cu foşti securişti.

„PSD a decis să scrie această minciună chiar şi în moţiunea parlamentară contra mea. Am răspuns în cadrul moţiunii şi pun şi aici public, sentinţele la care făceam referire. Tatăl meu nu doar că nu a fost securist, dar a fost condamnat la închisoare de către securitate. Iar bunica mea a făcut închisoare la Sighet pentru că a ajutat partizanii anti-comunişti care făceau rezistenţă tocmai contra securităţii. Prima, sentinţa de condamnare la 7 ani de închisoare a tatălui meu pentru infracţiunea de „refuz de înapoiere în ţară”. Decizia pronunţată, culmea ironiei, de căpitanul de securitate Doru Viorel Ursu, devenit, după revoluţie, ministru de interne în guvernul Ion Iliescu – Petre Roman. A doua, sentinţa de condamnare la 5 ani de închisoare a bunicii mele, în 1949, pentru „uneltirea contra ordinii sociale”. Adică pentru că a ajutat rezistenţa anti-comunistă din nordul ţării. Nu vă mai spun cine conducea represiunea comunistă în perioada aceea în nordul ţării”, a explicat Claudiu Nasui pe Facebook.

El a reamintit faptul că în urma acestor discuţii a decis să depună un proiect de lege privind realizarea unui registru al foştilor securişti în care să apară şi rudele lor implicate în viaţa publică.

„Minciunile la adresa familiei mele au ajuns prea departe. De aceea am depus la senat un proiect de lege prin care să facem un registru cu toţi securiştii din decembrie 1989. Hai să vedem toţi securiştii. Absolut toţi care, apropo, primesc şi pensie specială acum pentru marile servicii aduse statului. Şi nu doar atât. Hai să vedem toate rudele de până la gradul 3 ale securiştilor care sunt acum în politică (parlamentari, primari, funcţii alese, etc.). Măcar la 31 de ani de la revoluţie, să aflăm şi noi cine au fost securiştii şi cine le sunt rudele care dominat politica timp de atâţia ani”, a mai spus ministrul Nasui.

Fotocopiile sentinţelor au fost publicate pe pagina de Facebook a ministrului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sentinţe,
claudiu nasui,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.