NASA a realizat un tip de anvelope revoluţionare, inspirate din modelul armurilor cavalerilor

Postat la 30 noiembrie 2017 1352 afişări

Roverul Curiosity deţinut de NASA a realizat o serie impresionantă de descoperiri pe Marte. Iar în prezent cercetătorii au creat o nouă tehnologie prin care anvelopele acestuia să nu mai fie distruse atât de repede de mediul auster de pe Planeta Roşie.

NASA a realizat un tip de anvelope revoluţionare, inspirate din modelul armurilor cavalerilor

Bazându-se pe principiul armurii din inele de metal, anvelopele ''superelastice'' pot rezista mult mai bine deformării spre deosebire de orice alt tip de anvelope nepneumatice. Coform Engadget, acestea ar putea rezista mediului de pe alte planete şi ar putea avea o tracţiune mult mai bună.

Anvelopele roverului Curiosity au suferit o degradare majoră deoarece nu se pot adapta rocilor de pe Marte. Noul tip de material al NASA,  inspirat de armurile cavalerilor, este foarte flexibil, deşi nu poate fi penetrat cu uşurinţă.  

Citeşte continuarea pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.