Narcisa Iorga, membru al CNA, protestează faţă de "derapajele" din noul Consiliu

Postat la 17 ianuarie 2013 56 afişări

Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a părăsit şedinţa de joi a CNA, declarând într-un comunicat remis MEDIAFAX că gestul său este "o primă formă de protest faţă de noua conduită de lucru" a Consiliului.

"Astăzi, am înregistrat două derapaje în procedurile CNA, care se pot constitui în precedente periculoase: 1. A fost supusă la vot şi a fost validată o propunere de nerespectare a art. 31 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA. 2. Nu a mai fost recunoscut un vot al CNA cu privire la un punct de pe ordinea de zi, la nici o oră după ce votul fusese validat", spune Narcisa Iorga, în comunicatul remis MEDIAFAX.

Narcisa Iorga precizează că, în mod evident, "invocându-se votul majoritar, orice argument poate părea imbatabil".

"Având însă în vedere actuala structură a CNA, care - culmea - acum nu mai suscită niciun fel de reacţii negative faţă de politizarea autorităţii, cu opt voturi din 11 se poate vota inclusiv ignorarea Legii audiovizualului aflate în vigoare, protejarea fără putere de tăgadă a intereselor anumitor radiodifuzori, în detrimentul interesului public. O primă dovadă în acest sens am primit prin modul în care CNA, printr-un vot covârşitor majoritar, a considerat că abaterile posturilor de ştiri în relatarea decesului lui Sergiu Nicolaescu nu au fost prea grave, acordând sancţiuni cuprinse între 10.000 şi 100.000 de lei, deşi Legea audiovizualului prevede şi sancţiuni mai aspre în cazul radiodifuzorilor cu antecedente", mai spune Narcisa Iorga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Narcisa Iorga,
membru,
CNA,
Consiliu
/actualitate/narcisa-iorga-membru-al-cna-protesteaza-fata-de-derapajele-din-noul-consiliu-10483002
10483002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.