Nabucco vrea investitori

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 ianuarie 2013 42 afişări

Consorţiul Nabucco a ajuns la un acord de principiu cu potenţialii investitori SOCAR, BP, Statoil şi Total şi consorţiul Şah Deniz "pentru a finanţa în comun costurile de dezvoltare pentru conducta Nabucco Vest până la luarea unei decizii privind selecţia rutei de export către Europa a gazelor de la Şah Deniz", se arată într-un comunicat al acţionarilor Nabucco.

De asemenea, potenţialii investitori vor primi opţiuni pentru a prelua 50% din acţiunile consorţiului Nabucco.

Acţionarii Nabucco sunt companiile OMV (Austria), BOTAS (Turcia), BEH (Bulgaria), Transgaz Mediaş, RWE (Germania) şi FGSZ (Ungaria). Selectarea rutei prin care vor fi transportate gazele din zăcământul Şah Deniz din regiunea Mării Caspice este aşteptată pentru 30 iunie.

Nabucco Vest, un gazoduct de 1.300 de kilometri susţinut de Uniunea Europeană, concurează cu Trans-Adriatic Pipeline (TAP), pentru dreptul de a exporta gaze naturale din proiectul Şah Deniz, care ar putea conţine rezerve de 1.200 de miliarde de metri cubi. UE vrea să-şi diversifice importurile de gaze naturale. În prezent, circa un sfert din consumul UE este asigurat de Rusia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nabucco-vrea-investitori-10456687
10456687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.