Muzeul Naţional din Damasc a fost redeschis publicului, după şapte ani

Postat la 29 octombrie 2018 65 afişări

Muzeul Naţional din Damasc, Siria, a fost redeschis duminică, după şapte ani în care a fost inaccesibil, autorităţile preferând să protejeze exponatele în condiţiile în care zona a fost afectată de război, anunţă Reuters.

Muzeul Naţional din Damasc a fost redeschis publicului, după şapte ani

Vizitatorii au putut să vadă o parte dintre exponatele străvechi deţinute de Muzeul Naţional din capitala Siriei - picturile murale de la Dura-Europos, din secolul al doilea, ţesături de la Palmyra şi statui ale zeilor greci - după redeschiderea câtorva săli în care acestea sunt adăpostite.

Conflictul care a marcat ţara de la începutul anului 2011 a afectat şi moştenirea arheologică din zonă, autorităţile închizând muzeele pentru a păstra în siguranţă cele peste 300.000 de exponate, după ce membri ai Statului Islamic au distrus mai multe situri şi relicve istorice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzeu,
muzeul national,
national

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.