Mită în şcoli. România, pe primul loc în UE privind corupţia, iar efectele se văd la teste

Autor: Daniela Timofti, Mediafax Postat la 28 octombrie 2018 63 afişări

România este pe primul loc în UE privind corupţia în şcoli, arată rezultatele unui sondaj realizat de fundaţia Eurofound. Specialiştii spun că vina le aparţine atât elevilor, cât şi profesorilor, iar efectele mitei se văd la Evaluarea Naţională, unde elevii au note mai joase decât media semestrială.

Mită în şcoli. România, pe primul loc în UE privind corupţia, iar efectele se văd la teste

Potrivit rezultatelor sondajului Fundaţiei Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Viaţă şi de Muncă, România se află pe primul loc în ceea ce priveşte corupţia în şcoli, pe locul doi şi trei aflându-se Croaţia şi Ungaria. La coada clasamentului se află Danemarca, Suedia şi Finlanda.

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de părinţi susţin că şpaga în sistemul de învăţământ vine din ambele sensuri: părinţi şi profesori.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EDUCAŢIE,
CORUPŢIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.