Municipalitatea din Timişoara a bătut palma cu turcii de la Karsan Otomotiv pentru 44 de autobuze electrice, contract de 136,4 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 04 august 2021 35 afişări

Municipalitatea din Timişoara a bătut palma cu turcii de la Karsan Otomotiv pentru 44 de autobuze electrice, contract de 136,4 mil. lei

Compania tură Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. a câştigat un contract de 136,4 mil. lei (27,3 mil. euro), fără TVA, cu primăria Timişoara pentru livrarea a 44 de autobuze electrice KRS 18 EV, cu lungimea de aproximativ 18 metri, dar şi realizarea a 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă.

Finanţarea proiectelor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei  (MDLPA), prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 - ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e - ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’, Obiectivul specific 4.1 - ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşediniţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’.

Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. produce vehicule comerciale usoare H350 pentru Hyundai Motor Company (HMC), autobuze de 10-12-18 m pentru Menarinibus şi propriile modele Jest, Atak şi Star. De asemenea, produce vehicule complet electrice, Jest Electric şi Atak Electric, în parteneriat cu BMW.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
autobuze,
contract,
bataie,
municipalitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.