Muncitori ruşi vor defila de 1 Mai în Piaţa Roşie, pentru prima dată de la dezmembrarea URSS

Postat la 29 aprilie 2014 38 afişări

Muncitori şi organizaţii sindicale vor defila, pentru prima dată din 1991 şi până în prezent, în Piaţa Roşie, de 1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii, ca pe vremea fostei Uniuni Sovietice, a anunţat marţi Federaţia Sindicatelor de la Moscova.

Muncitori ruşi vor defila de 1 Mai în Piaţa Roşie, pentru prima dată de la dezmembrarea URSS

 "Crimeea a revenit în Rusia, iar sindicatele se întorc în Piaţa Roşie!", şi-a exprimat entuziasmul, într-o conferinţă de presă Serghei Cernov, preşedintele Federaţiei Sindicatelor de la Moscova.

1 Mai este Ziua Internaţională a Muncii, o zi liberă în Rusia, în care se sărbătoreşte lupta pentru condiţii mai bune de muncă. Sindicatele ruseşti defilează anual cu această ocazie, în majoritatea oraşelor din ţară.

Anul acesta, revenirea simbolică în celebra piaţă, la doi paşi de Kremlin, a fost autorizată de către autorităţi, ca pe timpul URSS, când de 1 Mai se organizau defilări militare şi civile de amploare în faţa liderilor sovietici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/muncitori-rusi-vor-defila-de-1-mai-in-piata-rosie-pentru-prima-data-de-la-dezmembrarea-urss-12548611
12548611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.