Multinaţionalele pleacă la primul semn de nesiguranţă. Ce ar trebui să facă statul român

Postat la 03 octombrie 2011 12 afişări

Statul ar trebui să sprijine antreprenorii români în egală măsură în care încurajează investiţiile multinaţionalelor pe piaţa locală, care sunt oportunistice şi la primul semn de nesiguranţă îşi mută fabricile în alte ţări, a declarat Cristian Nacu, partener în cadrul Enterprise Investors (EI).

"Multinaţionalele vin şi pleacă în funcţie de interesele lor, e foarte bine ca statul să încurajeze aceste investiţii şi să se înscrie în cursa pentru atragerea investiţiilor străine cu celelalte ţări din zonă, dar în aceeaşi măsură statul ar trebui să ajute antreprenorii autohtoni. Ei îşi asumă riscul, sunt inventatori, aduc valoare adăugată. Sunt mai creativi decât o fac giganţii care au investit până acum în România. Multinaţionalele sunt investitori oportunistici, iar la primul semn de nesigurnaţă pleacă", a spus Nacu luni, la lansarea proiectului "Campioni în Business", care îşi propune promovarea antreprenoriatului local. În opinia reprezentantului celui mai activ fond de private equity în România, nu este neapărat vina guvernului că multinaţionalele, şi mai exact Nokia, pleacă din România, cum nu a fost nici vina guvernului german când concernul finlandez a închis o fabrică din Germania pentru a deschide una pe piaţa românească.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nokia,
plecare,
multinationale,
nacu,
EI
/actualitate/multinationalele-pleaca-la-primul-semn-de-nesiguranta-ce-ar-trebui-sa-faca-statul-roman-8834376
8834376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.