MS: Pacienţii nu trebuie să plătească testul anti–Covid-19 la internarea într-o unitate sanitară

Autor: Laura Buciu Postat la 09 septembrie 2022 51 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unităţile sanitare, în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În acest sens, pacienţii trebuie să ştie că nu vor plăti testarea la internarea în spital.

MS: Pacienţii nu trebuie să plătească testul anti–Covid-19 la internarea într-o unitate sanitară

Alexandru Rafila a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unităţile sanitare, în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, în vederea prevenirii şi limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unităţile sanitare publice pot organiza testarea pacienţilor pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activităţii de screening la internare.

„Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii. Managerii unităţilor sanitare publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităţilor sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, informează MS, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacient,
internare,
testare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.