Motivul scandalor pentru care unui violator din România i s-a redus pedeapsa cu 180 de zile. Mai mult, deţinutul a primit despăgubiri de mii de euro de la stat

Postat la 10 ianuarie 2019 99 afişări

Un condamnat la închisoare pentru viol şi tentativă de viol a beneficiat de reducerea pedepsei cu 180 de zile, considerate executate suplimentar cu titlul de măsură compensatorie, din cauza condiţiilor ”necorespunzătoare” din penitenciar. Decizia definitivă aparţine Curţii de Apel Oradea.

Motivul scandalor pentru care unui violator din România i s-a redus pedeapsa cu 180 de zile. Mai mult, deţinutul a primit despăgubiri de mii de euro de la stat

Potrivit unei sentinţe definitive a Curţii de Apel Oradea emisă la sfârşitul lunii decembrie 2018, inculpatul Petru Cristea Hera a primit şi despăgubiri în valoare de 3.000 euro de la Statul Român în urma sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

”Curtea de Apel Oradea constată că inculpatul Hera Cristea Petru a primit despăgubiri în valoare de 3.000 euro de la Statul Român pentru perioada de privare de libertate cuprinsă între 20.04.2014 - 23.01.2015, în urma sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

 

Constată că a executat în condiţii necorespunzătoare de detenţie începând cu data de 24 ianuarie 2015 un număr de 912 zile închisoare din pedeapsa de 3 ani şi 520 de zile închisoare pentru tentativă de viol, pentru care beneficiază de 180 zile închisoare considerate executate suplimentar cu titlul de măsură compensatorie. Având în vedere decizia ÎCCJ din aprilie 2018 scade 180 de zile închisoare considerate executate suplimentar ca urmare a compensării din restul de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani şi 520 zile închisoare”, se arată în documentul citat.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.