Motivul pentru care chelnerii din Grecia NU acceptă bancnote de 500 de euro de la turiştii români

Postat la 26 iulie 2023 83 afişări

Motivul pentru care chelnerii din Grecia NU acceptă bancnote de 500 de euro de la turiştii români

Un turist român s-a „lovit” de o problemă mai puţin obişnuită, în vacanţa sa petrecută la greci.

„Poate cunoaşteţi deja asta, noi nu ştiam…

Grecii sunt foarte sceptici când vine vorba de bani mari, cash. Nu acceptă 500 euro (singurii noştri bani) şi nici nu schimbă. Am fost la 2 bănci, nu îţi schimbă bani dacă nu ai cont la banca respectivă, te trimit la poştă.

La poştă nu îi interesează, nu îţi schimbă şi te trimit înapoi la bancă.”, a povestit un turist român pe Forum Halkidiki.

De ce se feresc grecii de bancnotele de 500 de euro, de fapt

„Pentru că erau greu de tranzacţionat şi susceptibile de falsificat, bancnotele de 500 de euro au fost eliminate în 2019 şi nu s-au mai tipărit în seria a doua de bancnote euro, denumită Europa. Rugaţi pentru ajutor la casieria unei bănci sau la vreo casă de schimb valutar, eventual schimbând în altă monedă la un curs mai dezavantajos. Personal apreciez că aveţi o misiune foarte grea să scăpaţi de bancnotele de 500 de euro. Poate mai multe şanse ar fi în Germania sau Austria.”, explică un comentator.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
bancnote,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.