Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Postat la 08 februarie 2017 262 afişări

Parlamentul României s-a reunit miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu, motivată de modificările la legile penale promovate de Guvern

Moţiunea de cenzură a fost respinsă

UPDATE 15:30 UPDATE Moţiunea de cenzură a fost respinsă.

Votul a fost secret, cu bile. PSD, ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot.

După aflarea rezultatului, premierul Grindeanu este aşteptat să-şi anunţe decizia în cazul remanierii ministrului Justiţiei, Florin Iordache, singurul care şi-a asumat până acum responsabilitatea în scandalul ordonanţei de modificare a codurilor penale.

Votul pe marginea moţiunii de cenzură iniţiate de PNL şi USR s-a încheiat, după ce parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR au decis să nu treacă pe la urne, rămânând, totuşi, în sala de plen.

Înaintea votului pe moţiunea iniţiată de PNL şi USR, Sorin Grindeanu a susţinut un discurs în care le-a cerut parlamentarilor să respingă iniţiativa, solicitându-le un „vot de încredere", aşa cum i-au acordat la învestire, ţinând să specifice că acum are mai mult experienţă. Premierul i-a taxat pe cei din opoziţie, spunând că se aştepta ca PNL să acţioneze cu mai mult profesionalism în această situaţie, nu să-l trimită pe Cătălin Predoiu să susţină documentul, şi amintind şi de parlamentarul USR care ar fi adormit ieri în timpul dezbaterii pe buget. Primul ministru a comentat şi discursul de ieri al lui Klaus Iohannis, arătând că, dincolo de „lozinci", a reieşit dorinţa preşedintelui de a-şi instala din nou „Guvernul meu". 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.