Moscovici: Votul în favoarea Brexit poate fi "teoretic" anulat, dar probabil va fi aplicat

Postat la 20 august 2018 76 afişări

Votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi "teoretic" anulat, deşi foarte probabil va fi aplicat, nu neapărat printr-un acord care să conţină termeni clari, afirmă Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare.

Moscovici: Votul în favoarea Brexit poate fi "teoretic" anulat, dar probabil va fi aplicat

Întrebat, într-o emisiune a postului de radio France Inter, dacă votul în favoarea Brexit poate fi anulat, Pierre Moscovici a răspuns: "Teoretic depinde de britanicii care au luat decizia ieşirii din UE să stabilească în final dacă vor face acest lucru sau nu şi în ce mod. Cu toate acestea, probabilitatea producerii Brexit este foarte puternică, întrucât a fost un vot al oamenilor, un referendum".

Întrebat dacă va exista un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind termenii Brexit, Pierre Moscovici a precizat: "Nu neapărat".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.