Consiliului Mondial al Aurului: Cererea globală de aur a scăzut în 2018 până la nivelul din anii crizei financiare

Autor: Bianca Ciocotisan Postat la 19 august 2018 88 afişări

Cererea globală de aur a scăzut cu 4% în trimestrul al doilea din 2018, până la 964,3 tone, iar cererea totală din semestrul I a fost de 1.960 de tone, cel mai mic nivel din 2009, arată un raport al Consiliului Mondial al Aurului.

Potrivit Consiliului, influxurile din partea fondurilor tranzacţionabile pe bursă (exchange traded funds - ETF) s-au stabilizat la niveluri scăzute în ultimele trimestre, fapt ceea ce a dus la comparaţii slabe an/an cu 46%.

În trimestrul al doilea din 2018, şi cererea de bijuterii a scăzut cu 2% până la 510,3 tone, în mare parte datorită unei pieţe indiene mai slabe. De asemenea, ritmul cumpărării băncilor centrale de aur a încetinit şi el în trimestrul II cu 7%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.