Moscova, îngrijorată de activitatea militară a Statelor Unite şi NATO la frontierele Rusiei

Autor: Anna Primac Postat la 16 august 2014 122 afişări

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, s-a declarat vineri îngrijorat de "intensificarea activităţii militare" a Statelor Unite şi NATO la frontierele Rusiei, într-o convorbire telefonică cu omologul său american Chuck Hagel, relatează agenţia rusă RIA Novosti.

"Şoigu şi-a exprimat îngrijorarea profundă în legătură cu intensificarea activităţii militare a Statelor Unite şi NATO la frontierele Rusiei", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Ministerul rus precizează că discuţia cu Hagel a avut loc "într-o atmosferă constructivă".

Anterior, din cauza situaţiei în Ucraina, NATO a adoptat măsuri pentru a consolida securitatea aliaţilor, notează RIA Novosti.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat săptămâna trecută că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să suplimenteze asistenţa oferită Ucrainei în contextul "agresiunii" ruse.

Vineri, NATO a confirmat că Rusia a efectuat o incursiune militară în estul Ucrainei şi a îndemnat Moscova să retragă imediat vehiculele militare şi trupele staţionate în apropierea frontierei ucrainene.

"În cursul nopţii, am asistat la o incursiune rusă, o trecere a frontierei ucrainene", a declarat Rasmussen la Copenhaga, citat de agenţia DPA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
SUA
/actualitate/moscova-ingrijorata-de-activitatea-militara-a-statelor-unite-si-nato-la-frontierele-rusiei-13099922
13099922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.