Vestea care va afecta toţi iubitorii de Nutella şi Ferrero

Autor: Ioana Matei Postat la 15 august 2014 415 afişări

Vestea care va afecta toţi iubitorii de Nutella şi Ferrero

Producătorii de ciocolată şi fanii produselor care folosesc alune, printre care şi Nutella, vor trebui să se confrunte cu majorarea masivă a preţurilor, după ce vremea a devastat recoltele de alune de pădure, potrivit The Independent.

70% din producţia de alune a lumii creşte în Turcia. Anul acesta, recolta ar putea fi afectată de furtunile cu grindină şi gheaţă de la sfârşitul lunii martie. Furtunile au distrus florile alunilor într-o perioadă importantă în ciclul de viaţă.

Preţul alunelor a crescut deja cu mai mult de 60 de procente. Deja confruntaţi cu creşterea preţului pentru cacao, ciocolatierii trebuie să să confrunte cu preţul alunelor care va ajunge la 10.500 de dolari/tonă, comparativ cu preţul de 6.900 de dolari/tonă pe care îl plăteau în februarie, potrivit lui Michael Stevens, un trader din Edinburgh.

Dimensiunea pagubei este neclară, dar reprezentanţii industriei de alune de pădure prezic că vor recolta doar 540.000 de tone din ţinta de 800.000 de tone.

Cele mai mari companii producătoare urmăresc astfel piaţa pentru a vedea care va fi următoarea mişcare pe care trebuie să o facă. Ferrero este printre cele mai afectate companii: cumpără 25% din producţia mondială de alune de pădure, fiind cel mai mare cumpărător de alune. Totuşi, compania a achiziţionat recent Oltan – cel mai mare producător de alune din Turcia, astfel s-ar putea ca dimensiunea pagubei să fie atenuată pentru companie. Ferrero nu a răspuns solicitărilor The Independent referitoare la modul în care preţul alunelor va afecta afacerile companiei.

Compania americană Cadbury, pentru care cele mai mari vânzări sunt realizate de un baton de ciocolată cu alune, a refuzat să declare pentru The Guardian dacă va creşte preţurile batonului cu ciocolată.

În timp ce vremea din Turcia a coincis cu o secetă în California care a urcat preţul alunelor la un maximum al ultimilor nouă ani, cacaoa este mai scumpă din cauza shimbărilor pieţei cauzate de creşterea apetitutului pentru ciocolată al indienilor şi chinezilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
turcia,
ciocolata,
padure,
california
/actualitate/vestea-care-va-afecta-toti-iubitorii-de-nutella-si-ferrero-13096423
13096423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.