Moody's a retrogradat Ungaria la "junk", cu ratingul Ba1. Guvernul acuză "atacuri financiare"

Postat la 25 noiembrie 2011 16 afişări

Moody's a redus ratingul obligaţiunilor guvernamentale ale Ungariei cu o treaptă, la "Ba1", în categoria "junk", la câteva ore după ce Standard & Poor's (S&P) a amânat o decizie privind modificarea calificativului ţării, oficialităţile ungare acuzând "atacuri financiare".

Moody's a atribuit perspectivă negativă ratingului Ungariei, potrivit deciziei transmise joi seară, târziu, de agenţia de evaluare financiară. Agenţia şi-a argumentat măsurile prin temeri legate de nivelul ridicat al datoriei de stat, perspectivele slabe de creştere economică şi incertitudinea privind capacitatea guvernului de a atinge ţintele de consolidare fiscală. Anterior, S&P a amânat o decizie privind ratingul Ungariei, prelungind evaluarea ţării, datorită pregătirilor de la Budapesta pentru un nou acord de finanţare externă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moody-s-a-retrogradat-ungaria-la-junk-cu-ratingul-ba1-guvernul-acuza-atacuri-financiare-9006234
9006234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.