Moody's a retrogradat 15 dintre cele mai mari bănci din lume

Postat la 22 iunie 2012 24 afişări

Moody's a retrogradat ratingurile a 15 dintre cele mai mari bănci ale lumii, inclusiv Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse şi HSBC, din cauza riscurilor generate de volatilitatea pieţelor de capital, însă instituţiile de credit şi investitorii s-au grăbit să desconsidere mişcarea.

Agenţia de rating a anunţat decizia joi noaptea, după închiderea şedinţei bursiere de la New York, iar rezultatele evaluării începute în februarie sunt mult mai puţin negative decât se aşteptau pieţele. Acţiunile băncilor şi costurile de asigurare a datoriilor faţă de neplată, aşa-numitele contracte credit-default swap, au fost sub presiune în ultimele luni în aşteptarea unei catastrofe după încheierea evaluărilor efectuate de către Moody's, însă pieţele au răsuflat uşurate după deciziile de rating anunţate joi. Costul credit-default swap pe datoriile Morgan Stanley a scăzut, iar acţiunile băncii au crescut cu 4,6% în sesiunea de seară de la New York, după ce Moody's a coborât ratingul băncii cu două trepte, deşi avertizase că ar putea retrograda instituţia cu trei niveluri, potrivit Bloomberg.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
moody's,
retrogradare,
ratinguri
/actualitate/moody-s-a-retrogradat-15-dintre-cele-mai-mari-banci-din-lume-9773354
9773354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.