Monica Pop: Avem un caz fără precedent. Medicii operează un copil care şi-ar putea pierde un ochi, deşi mama a refuzat intervenţia

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 26 mai 2015 54 afişări

Medicii de la Spitalul de Oftalmologie operează un băiat în vârstă de şapte care altfel şi-ar putea pierde ochiul stâng, după ce s-a înţepat cu o sârmă, intervenţia fiind decisă deşi mama copilului, plecată la muncă în străinătate, cere să nu fie operat, a spus managerul unităţii, Monica Pop.

"Este un caz fără precedent. Copilul acesta s-a înţepat în ochi cu o sârmă, duminică, este în pericol să-şi piardă ochiul, în schimb mama lui, plecată la muncă în străinătate, sună continuu, cerând să nu fie operat. Cu toate acestea, medicii ignoră refuzul mamei şi vor opera copilul, în speranţa că îi vor mai putea salva ochiul", a spus managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftamologice.

Monica Pop a precizat băiatul a fost adus la spital de o rudă, întrucât tatăl copilului este condamnat şi încarcerat pentru crimă.

Băiatul nu are acte de identitate, motiv pentru care întreaga intervenţie va fi suportată de Spitalul Clinic de Urgenţe Oftamologice, aceasta neputând fi decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, întrucât copilul nu are CNP.

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice atrage atenţia asupra faptului că în ultima săptămână au ajuns la spital trei copii cu răni la ochi.

"Este al treilea caz în care copiii ajung la spital cu răni la ochi, din joacă, unul înţepându-se cu un compas, iar altul cu pixul. Ar fi bine ca părinţii să-i atenţioneze asupra riscului la care se expun atunci când folosesc obiecte ascuţite şi mai ales când se joacă cu acestea", a mai spus Monica Pop.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COPIL,
OPERAŢIE,
OFTALMOLOGIE
/actualitate/monica-pop-avem-un-caz-fara-precedent-medicii-opereaza-un-copil-care-si-ar-putea-pierde-un-ochi-desi-mama-a-refuzat-interventia-14336944
14336944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.