Joe Biden i-a dat asigurări premierului irakian în legătură cu sprijinul SUA în lupta împotriva SI

Autor: Gaidau Ion Postat la 26 mai 2015 66 afişări

Vicepreşedintele american Joe Biden i-a dat asigurări, luni, premierului irakian Haidar al-Abadi în legătură cu sprijinul Statelor Unite în lupta împotriva reţelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relatează New York Times în pagina electronică.

Joe Biden l-a sunat luni pe Haidar al-Abadi pentru "a reafirma sprijinul Statelor Unite pentru lupta Guvernului irakian împotriva reţelei Stat Islamic", a anunţat Casa Albă.

Această conversaţie telefonică a avut loc în contextul unor critici la adresa administraţiei preşedintelui Barack Obama, generate de acuzaţiile aduse armatei irakiene de către secretarul american al Apărării, Ash Carter.

Şeful Pentagonului a acuzat duminică armata irakiană de lipsă de voinţă în lupta împotriva jihadiştilor din cadrul SI.

"Se pare că forţele irakiene pur şi simplu nu au arătat voinţă de luptă", a declarat Carter într-un interviu pentru CNN.

Potrivit Casei Albe, vicepreşedintele Biden i-a recunoscut premierului al-Abadi "sacrificiul enorm şi curajul forţelor irakiene în ultimele 18 luni la Ramadi şi în alte zone".

De asemenea, el a salutat decizia Guvernului irakian de a mobiliza trupe suplimentare în contextul pregătirii unei contraofensive.

În prezent, aproximativ 3.000 de militari americani se află în Irak pentru a antrena forţele irakiene, dar nu sunt în apropierea zonelor de luptă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
IRAK,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/joe-biden-i-a-dat-asigurari-premierului-irakian-in-legatura-cu-sprijinul-sua-in-lupta-impotriva-si-14334846
14334846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.