Modificări la ANAF. Ce formulare se schimbă şi ce trebuie ştiut

Postat la 12 mai 2017 268 afişări

ANAF adaptează formularele 208 şi 209, utilizate în procesul de administrare a impozitului pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, ca urmare a unor modificări legislative, precum şi din necesităţi de administrare.

Modificări la ANAF. Ce formulare se schimbă şi ce trebuie ştiut

În cazul formularului 208 „Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, se propun următoarele:

- eliminarea informaţiei referitoare la perioada de deţinere a proprietăţii imobiliare întrucât, cota de impozitare aplicabilă nu mai este determinată de acest indicator;

- introducerea informaţiei referitoare la venitul impozabil, la nivelul tranzacţiei şi pe beneficiari de venit;

- completarea informaţiei privind actul notarial translativ al dreptului de proprietate, pentru toate tranzacţiile cuprinse în formular;

- introducerea informaţiei privind cota deţinută de beneficiarii de venit, din proprietatea imobiliară transferată.

Citiţi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.