Moartea unui gigant. Banca ce pierde bani încontinuu a raportat pierderi de 5,3 miliarde euro in 2019

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 ianuarie 2020 2419 afişări

Moartea unui gigant. Banca ce pierde bani încontinuu a raportat pierderi de 5,3 miliarde euro in  2019

Gigantul bancar Deutsche Bank a anunţat joi o pierdere netă de 5,3 miliarde euro pentru anul 2019, în contextul în care banca trece printr-un proces masiv de transformare – ale cărui costuri banca le-a absorbit deja în proporţie de 70%, potrivit CNBC.

Analiştii se aşteptau la o pierdere netă de 5,1 miliarde euro pentru 2019, potrivit sondajelor Reuters, în timp ce pierderile din T4 2019 s-au situat la 1,5 miliarde euro, peste aşteptările analiştilor, de 1 miliard euro.

Creditorul a anunţat în luna iulie că va renunţa la operaţiunile globale de tranzacţionare cu acţiuni şi că va reduce dimensiunea diviziei de investiţii, ceea ce s-a tradus atunci în eliminarea a 18.000 locuri de muncă. Procesul de transformare ar trebui să reducă baza de costuri cu 20% până în 2022.

Directorul financiar al Deutsche Bank, James von Moltke, a declarat astăzi că banca germană s-a bucurat în T4 de primele rezultate vizibile ale procesului de restructurare.

„A fost mulţumitor să vedem cum clienţii se întorc la franciză. Veniturile braţului de investiţii au crescut cu 22% de la an la an, excepţie făcând anumite segmente, ceea ce demonstrează abilitatea noastră de a participa la condiţiile generale ale pieţei în T4”, notează James von Moltke.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.