FELICITĂRI! Un dirijor român a câştigat premiul Grammy. Este al doilea dirijor cu o asemenea distincţie

Postat la 29 ianuarie 2020 440 afişări

FELICITĂRI! Un dirijor român a câştigat premiul Grammy. Este al doilea dirijor cu o asemenea distincţie

Românul Cristian Măcelaru a primit duminică seara Premiul Grammy pentru Cea mai bună interpretare instrumentală solo împreună cu violonista Nicola Benedetti şi Orchestra Simfonică din Philadelphia.

Premiul pentru Cea mai bună interpretare instrumentală solo a ajuns la violonista scoţiană Nicola Benedetti şi la românul Cristian Măcelaru care a dirijat Orchestra Simfonică din Philadelphia pentru albumul ”Wynton Marsalis: Violin Concerto; Fiddle Dance Suite”. Distincţia se acordă din 2012, când au fost combinate secţiunile pentru solo cu şi fără orchestră, solistului şi dirijorului care a condus orchesta.

Alături de ei nominalizaţi au fost Yuja Wang, pentru ”The Berlin Recital”, Yolanda Kondonassis (solistă) şi Ward Stare (dirijor), pentru ”Higdon: Harp Concerto” şi Jan Kraybill, cu ”The Orchestral Organ”.

În 2019, premiul a fost câştigat de James Ehnes şi Ludovic Morlot pentru înregistrarea ”Kernis: Violin Concerto”

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy poate fi accesată aici https://www.grammy.com/grammys/news/2020-grammy-awards-complete-winners-list

Născut la Timişoara, Cristian Măcelaru a studiat în primii ani vioara. A fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei simfonice din Miami, în Statele Unite şi a început să dirijeze. A ajuns cunoscut după ce a condus Chicago Symphony Orchestra ca înlocuitor al lui Pierre Boulez.

Cariera sa de dirijor s-a desfăşurat mai ales în Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dirijor,
premiu,
roman,
grammy

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.