Noi informaţii despre epidemia din China. Numărul oamenilor infectaţi şi cel al victimelor a crescut alarmant

Postat la 30 ianuarie 2020 351 afişări

Noi informaţii despre epidemia din China. Numărul oamenilor infectaţi şi cel al victimelor a crescut alarmant

Numărul morţilor cauzate de coronavirus a ajuns la 170 şi în China au fost confirmate 7.700 de cazuri de îmbolnăvire, virusul răspândindu-se, de asemenea, în India şi Filipine. Bursele asiatice au scăzut, de asemenea, pe fondul impactului pe care numărul de persoane infectate în continuă creştere a afectat economia Chinei. Economiştii au început să reducă prognozele de creştere, pe măsură ce autorităţile impun restricţiile de călătorie şi închid oraşele, în timp ce companiile îşi suspendă operaţiunile din China, scriu cei de la Bloomberg. 

India a confirmat primul caz de coronavirus, la un student din provincia Kerala, care a urmat facultatea în Wuhan, boala răspândindu-se acum într-o ţară cu o populaţie de 1,4 miliarde de persoane. Pacientul este monitorizat şi se află într-o stare stabilă.

În acelaşi timp, o femeie de 38 de ani de origine chineză, care a călătorit din Wuhan via Hong Kong pe 21 ianuarie, s-a descoperit că este purtătoare a virusului, în Filipine. În prezent aceasta nu prezintă însă simptome.

Peste 100 de cazuri s-au raportat în afara Chinei, din SUA în Nepal. Thailanda are cele mai multe cazuri confirmate – 14, urmată de Japonia, cu 11. Hong Kong şi Singapore au raportat fiecare câte zece cazuri. Până acum, mai multe provincii din China au amânat sărbătoarea de anul nou până pe 2 februarie într-un efort de a controla răspândirea virusului. Shanghai, Mongolia şi provinciile Guangdong, Zhejiang şi Jiangsu au spus că activitatea businessurilor din zonă nu va fi reluată înainte de 10 februarie, iar în Hubei, provincia în care e localizat oraşul Wuhan, perioada de „vacanţă” va dura chiar mai mult, până pe 14 februarie.

Preşedintele Donald Trump a numit un grup de lucru pentru coordonarea răspunsului Statelor Unite la focarul de coronavirus. Grupul de lucru va fi condus de secretarul sănătăţii şi al serviciilor umane, Alex Azar, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham. Alte figuri îl includ pe Robert Redfield, directorul centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor, precum şi pe consilierul pentru securitate naţională Robert O´Brien.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
india,
virus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.