Mizaţi pe yuan: moneda Chinei câştigă teren

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 septembrie 2013 109 afişări

Yuanul chinez a intrat în premieră în top 10 al celor mai tranzacţionate monede pe plan global, a informat Banca Reglementelor Internaţionale în ultimul sondaj de profil.

Mizaţi pe yuan: moneda Chinei câştigă teren

Tranzacţiile valutare globale reprezintă la ora actuală 5.300 mld. dolari pe zi, faţă de 4.000 mld. dolari în 2010, iar yuanul a urcat în acest interval de pe locul 17 pe locul 9 în topul monedelor preferate în comerţul, investiţiile şi speculaţiile mondiale, cu tranzacţii de 120 mld. dolari pe zi.

În top a reintrat, de asemenea, pesoul mexican pentru prima dată din 1998, pe locul 10, susţinând ideea analiştilor că economiile emergente câştigă teren în comerţul şi investiţiile mondiale. Intrarea yuanului şi a pesoului a dus la ieşirea din top a coroanei suedeze şi a dolarului Hong Kong.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mizati-pe-yuan-moneda-chinei-castiga-teren-11300022
11300022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.