Miza divizării CNADNR: cum se vor împărţi cei 2 mld. euro - banii de autostrăzi şi drumuri naţionale

Postat la 24 decembrie 2012 16 afişări

Divizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în două noi entităţi, Compania de Autostrăzi şi Compania de Drumuri Naţionale, fiecare în subordinea altui minister, ridică semne de întrebare cu privire la modul în care vor fi repartizaţi de acum încolo banii pe care CNADNR îi primea an de an.

CNADNR beneficia de cea mai mare parte a sumelor din bugetul Ministerului Transporturilor, având anual la dispoziţie între 1,5 şi 2 miliarde de euro, bani folosiţi atât pentru autostrăzi şi drumuri naţionale, cât şi pentru variante de ocolire şi alte lucrări. CNADNR a avut la dispoziţie în perioada 2007-2012 peste 4,1 miliarde de euro pentru autostrăzi şi alte aproape 3,6 miliarde de euro pentru reabilitarea de drumuri naţionale. În aceeaşi perioadă, reţeaua de şosele a României a crescut cu 267 de kilometri de autostrăzi şi circa 1.500 de kilometri de drumuri naţionale reabilitate şi variante de ocolire.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cnadnr,
reziliere,
contract,
executie,
autostrada
/actualitate/miza-divizarii-cnadnr-cum-se-vor-imparti-cei-2-mld-euro-banii-de-autostrazi-si-drumuri-nationale-10410049
10410049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.